یکی از موارد استفاده جهت تقسیم بندی و حفظ حریم خصوصی در ساختمان سازی استفاده از درب های داخلیست در گذشته با توجه به نوع ساختمان سازی و ویلایی بودن ساختمانها استفاده از درب های فلزی جهت سرویس بهداشتی و درب های چوبی جهت فضاهای داخلی مرسوم بود ولی با گذشت زمان و تغییر شیوه زندگی و محدود شدن فضاها ، استفاده از درب های مقاوم و دکوراتیو هم از نظر زیبایی و هم از نظر مقاومت و دوام اهمیت بالایی پیدا کرده است.
با پیشرفت علم و تجهیز شدن کارخانه ها به روش های نوین این امکان فراهم شد که بتوانیم درب های داخلی جدید را جایگزین درب های داخلی چوبی گذشته نماییم.
انواع درب هایHDF و MDF و PVC موجود در بازار اکنون دست مارا جهت انتخاب مناسب باز گذاشته است .
یکی از مقرون به صرفه ترین و مناسب ترین درب های داخلی موجود در بازار کنونی درب های داخلی از نوع اچ دی اف می باشند این نوع از درب های داخلی با استفاده از روکش های آماده با ضخامت 3 میلی متر و پرس کردن آنها برروی کلاف چوبی ساخته می شوند که باتوجه به ابعاد موجود مشتری کلاف اندازه شده و در نهایت ورق پیش ساخته درب اچ دی اف برروی کلاف پرس خواهد شد.
لازم به ذکر است که فضای خالی بین رویه های HDF جهت بالا بردن مقاومت درب اچ دی اف در برابر فشار و ضربه توسط شبکه های هانی کام پر خواهد شد.
جالبه که بدونید درب های اچ دی اف از نظر اقتصادی مقرون به صرفه بوده و از نظر ظاهری نیز دارای تنوع بسیاری است که دست خریدار درب HDF را برای انتخاب درب اچ دی اف باز گذاشته است.
درب های HDF از نوعی تخته فیبری ساخته شده که به وسیله روش خشک ساخته می شود لازم به ذکر است درب های اچ دی اف رنگ پذیری بهتری نسیت به ورقه های MDF داشته به همین دلیل برای ساخت درب های داخلی ساختمان پرکاربرد تر هستند.
ورق های درب اچ دی اف معمولا در سه دسته تقسیم بندی میشوند:
1- درب های HDF با رویه ورق مسطح که مسلما گرانتر از رویه های دیگر هستند ،ضخامت این ورق ها 3 میلیمتر بوده و جایگزین مناسبی برای ورق های MDF می باشند.
2- دسته دوم درب های ساخته شده از ورق های HDF قالب گیری شده می باشند که این ورق ها شبیه به ورق های چوبی می باشند.
3-و سومین دسته ورق هایی از جنس ملامینه هستند که در ضخامت های 3 و 6 میلیمتری ساخته می شوند .
بهتراست بدانید ورق های با ضخامت 3 میلیمتر برای درب های اتاق و سرویس بهداشتی و ورق های با ضخامت 6 میلیمتر برای ساخت درب های ورودی ساختمان مورد استفاده قرار میگیرند.
از معایب درب HDF می توان به این موضوع اشاره کرد که زمانی که از درب اچ دی اف برای سرویس بهداشتی یا حمام استفاده شود با توجه به اینکه درب HDF به تدریج آب را به خود جذب کرده و باعث پوسیدگی درب می شود این انتخاب توصیه نمیشود.
*این درب به هیچ عنوان یک درب لوکس به شمار نمیرود زیرا در ساخت آن ازمتریال با کیفیت پایین و غیر طبیعی استفاده شده است.
روش نصب درب داخلی (اتاقی) نسبت به شرایط مشتری مشخص می شود، برای مثال اگر بخواهیم درب لنگه (اتاقی یا داخلی) را برروی چهارچوب فلزی کار بذاریم با توجه به ابعاد چهارچوب درب لنگه سفارش داده می شود.
*ابعاد استاندارد جهت درب های داخلی (اتاقی)80 تا 90 سانتی متر و درب های سرویس به طور معمول 5 تا 10 سانتی متر کوچکتر درنظر گرفته می شوند که این ابعاد نسبت به متراژ ساختمان متغیر است.
بعد از ثبت سفارش و آماده شدن ،درب توسط نصاب های ماهر برروی چهارچوب قرار گرفته ودر مرحله بعدی قفل و دستگیره لنگه درب نصب سپس جای زبانه و قفل روی چهارچوب فلزی با دستگاه فرز باز می شود.
در صورت سفارش درب با چهارچوب چوبی باتوجه به اینکه بسته به شرایط و اندازه لقاز دیوار ابعاد متغیر می باشد لذا قبل از سفارش درب با چهارچوب چوبی باید نماینده شرکت جهت انجام اندازه گیری و تعیین ابعاد سفارشی در محل ساختمان حضور یابد ، پس از اندازه گیری دقیق و سفارش درب با چهارچوب چوبی وارد مرحله نصب خواهیم شد.
نکته قابل توجه اینکه ابعاد استاندارد قطر چهارچوب 14 می باشد که با توجه به شرایط موجود قابل سفارش در ابعاد مختلف است .یکی از حسن های انتخاب درب با چهار چوب چوبی این است که در این صورت نیازی به قراردادن فریم انتظار یا ساب فریم نیست و فقط داشتن یک فضای مسطح و تراز با لقاز همسطح به ما کمک می کند.
*البته داشتن فریم انتظار باعث زیبایی و استقامت بیشتر دربرابر ترک ساختمان و تمیزی کار می شود.
چهارچوب چوبی برروی فضای موجود با استفاده ازگوه ثابت شده و پس از تراز شدن چهارچوب و لنگه درب دورتادور چهارچوب از طریق تزریق فوم فشرده پلی یورتان فیکس خواهد شد.